/site/assets/files/6355/thumbnail_maansperkolasandas_pieni_vaaka_758x0-is.800x300.jpg
20.04.2023 19:00

Tangokonsert på Villa Vinden torsdag 20.4

Torsdagen den 20.4 kl. 19 fylls Villa Vinden med underbar, argentinsk tango signerad trio Maans, Perkola och Sandås. Tillfället är öppet för allmänheten, biljetter à 24 e/st kan bokas på telefon 044 752 0159 eller Enable JavaScript to view.. Innan evenemanget serveras Vindens digra vårbuffé.

Kuvertpriset för buffén är 35 euro/person och kan bokas från Hemmet tillsammans med konsertbiljetten. Den som är tidigt ute och skaffar biljett till både konsert och buffé får rabatt: priset är 55 euro fram till 30.3 (senare 59 e/person).

Mitt hjärta längtar söderut

En konsert med traditionell argentinsk tango, tango nuevo, folklore och sydamerikansk poesi. Konserten bjuder publiken på tangoklassiker från den gyllene eran till senare tiders avantgardetangon, samt på musikernas solonummer.

Marianne Maans, sång och violin, är en framgångsrik professionell folkmusiker, aktiv med traditionell och nutidsfolkmusik både solo och i ensembler. Under de senaste åren har hon även fungerat som sångsolist med argentinsk tango i olika ensembler.

Mikko Perkola, viola da gamba och sång, turnerar solo och med olika sammansättningar. I sina soloframträdanden kombinerar han ofta gamban med elektronik, sång och dikt. Mikko medverkar på flertalet album som fått topprecensioner och specialutnämnanden.

Henrik Sandås, bandoneon, har uppträtt som solist och arrangör med olika kammar- och symfoniorkestrar runt om världen. Han har också gjort sig känd som den karismatiska bandoneonisten i grupperna Tanguedia Quintet, Otra Vez, Quartet Ajaton och Henrik Sandås Quintet. Sandås spelar en gammal bandoneon från 1936, byggd av den legendariska Alfred Arnold.

Evenemangets Facebook-länk