Tietoa meistä

Villa Vinden on tapahtumakeskus ja kokouspaikka yrityksille, yhdistyksille ja yksityishenkilöille. Tervetuloa Villa Vindeniin!

Stiftelsen Hemmet i Åbo-säätiö in toiminut vanhusten palvelutalona jo yli 130 vuotta. Melkein kaikilla Turun ruotsinkielisillä on jonkinlainen yhteys tähän keltaiseen talon Vartiovuoren kupeessa. Ehkäpä joku sukulainen on viettänyt täällä eläkepäiviään, tai kenties joku on jopa itse työskennellyt täällä nuoruudessaan. Kaikille Sirkkalankadun ja Tähtitorninkadun korttelissa liikkuneille, iso, keltainen talo on tuttu näky mäen päällä. Monen sukupolven ajan on Hemmet tarjonnut viihtyisiä ja kotoisia asuntoja Turkulaisille, samanaikaisesti kunnioittaen pitkää historiaansa, että pyörittäen ajassa kiinni olevaa toimintaa.

Vuonna 2012 voimaan tullut vanhuspalvelulaki toimi aloituspisteenä Villa Vindenille. Hemmetin suurinpiirtein 500 neliön vinttitila, on ollut keskustelun kohteena Hemmetin hallitusneuvoston kokouksissa vuosikymmenien ajan. Aina maaliskuuhun 2018 asti vintti toimi talvisäilytystilana vaatteille ja huonekaluille, kunnes uusi vanhuspalvelulaki teki suunnitelmista totta. Jos ikäihmisten odotetaan asuvan kotonaan yhä kauemmin tarvitsee meidän, yhteiskunnan ja muiden toimijoiden, tukea heitä mahdollisimman monipuolisesti, esimerkiksi tarjoamalla kuntoutuspalveluita tai tarjoamalla ikäihmislle ohjelmaa ja seuraa.

Mutta, Villa Vinden ei ole vain ikäihmisille. Vintin toisessa puolessa toimii Turun kaupungin päiväkoti. Nuoresta sukupolvesta onkin tulossa arkipäiväistä seuraa Hemmet-kodin eläkeläisille. Olemme erittäin iloisia tästä ja toivomekin Villa Vindenistä muodostuvan sukupolvien rajat ylittävä kohtaamispaikka.

Villa Vindenissä, ei esikoulun täyttävässä osassa, sijaitsee kaksi kokoustilaa, joita voi varata niin kokouksiin kuin juhliinkin ja konserttisali jota voi myös vuokrata kokouksiin tai juhliin. Lisäksi löytyy pienempi vastaanottohuone, joka vielä odottaa vuokralaistaan. Järjestämme myös kaikille avoimia tilaisuuksia ja tapahtumia.

Kahvilatoiminta ja lounastarjoilu on toistaiseksi suljettu.

Me toivomme että tunnet itsesi tervetulleeksi Villa Vindeniin!